Fyra i rad är ett spel som de flesta garanterat någon gång har spelat under sin uppväxt. Den klassiska blåa plastramen med gula och röda marker fanns i var och varannan förskola, klassrum och fritidsgård. Men går det verkligen att utveckla ett sådant enkelt och beprövat koncept som fyra i rad bygger på?
Tillåt oss presentera Quarto!

I Quarto handlar det fortfarande om för spelarna att få fyra pjäser i rad. Men det tar inte slut där. Här så har man nämligen ingen egen färg på sina pjäser utan båda spelarna kan använda samtliga på brädet.
Pjäserna själva har ett flertal olika egenskaper. De är långa – korta, mörka – ljusa, runda – fyrkantiga, ihåliga – släta. För spelarna gäller det att få fyra pjäser med samma egenskap i rad på brädet (såsom fyra korta, fyra runda etc).
Redan här öppnar sig en rad nya problem och möjligheter för spelarna, dock är det en twist kvar. Det finurliga i Quarto är att det är du som väljer vilken pjäs motspelaren ska spela ut. Ja precis, du bestämmer hur du ska förlora om du är oförsiktig.

Quarto tar ett gammalt koncept och ger det en rejäl innovativ twist. Hjärnan går på högvarv under ett spel där man försöker hålla koll på samtliga möjliga vinstsätt på bordet för att dels kunna använda dom och dels inte göra bort sig och ge fel pjäs till sina motspelare.
Just delen att man själv gör så att man förlorar kan stundtals få känslorna att hetta och oftast kräver den förlorande spelaren en omedelbar revansch-match för att återta sin förlorade spel-heder.

Quarto fungerar att spela med hela familjen. Det är ett snabbspelat och enkelt spel som man snabbt kommer in i men som ändå utmanar ens koncentrationsförmåga till max. Kanonkul!

************

Vi har Quarto i vårt sortiment!
Vi erbjuder förmånliga priser och även gratis leverans dagtid för alla boende inom Norrköpings tätort. Vi levererar ända fram till dörren och så här i Corona-tider hänger vi gärna din beställning på dörren om du vill undvika kontakt med oss. Betalar gör du via Swish.
Vill du beställa ett ex eller veta mer om vårt utbud så skicka ett PM på sociala medier till oss eller maila oss på dicemeeple@gmail.com