Här gäller det att vara snabbtänkt, uppmärksam och kvick! Dobble är ett partyspel för två till åtta spelare som funkar att spela med hela familjen. Även yngre barn ned till sex år kan vara med och spela Dobble.
Spelet innehåller femtiofem kort som alla har åtta olika symboler på sig. Symbolerna återkommer på alla kort men i olika storlekar. Varje kort har dock bara en symbol gemensamt med de andra korten när man jämför dom med varandra.

Det finns flera olika sätt att spela Dobble. Vi kommer beskriva det första spelet i regelboken. Här delar man ut alla kort utom ett jämt bland spelarna. Det sista kortet vänder man ner på bordet. Efter en kort nedräkning vänder man upp kortet på bordet och spelet börjar. Nu gäller det för varje spelare att hitta den symbol på bordskortet som matchar det översta kortet i sin egen hög. När man hittar den så ropar man ut symbolens namn (t.ex ”Katt”, ”Nyckel”, ”Isbit”) och lägger sedan sitt kort över kortet på bordet. Nu måste alla spelare hitta den symbol som matchar sitt översta kort med det nya kortet på bordet. Den spelare som först blir av med alla sina kort vinner.

Dobble är ett stressigt och smått hysteriskt spel där spelarna måste anstränga sig enormt mycket under kort tid för att spela. Dock är det absolut ingen negativ upplevelse alls. Spelet lockar fram en massa skratt och frustrerade utrop bland spelarna vilket skapar en riktigt kul upplevelse.
Väldigt ofta spelar man spelet flera gånger på raken då den korta speltiden gör att ett parti går väldigt fort.

Dobble är ett perfekt partyspel för att höja temperaturen och glädjen på en sammankomst eller fest. Spelet lockar fram tävlingsinstinkten rejält hos deltagarna och man får även nöjet att se hur de reagerar under stress (fast på ett positivt sätt). Dess enkla regler och korta speltid gör att det passar med alla åldrar och entusiasm-nivåer.

**********

Vi har Dobble i vårt sortiment!
Vi erbjuder förmånliga priser och även gratis leverans dagtid för alla boende inom Norrköpings tätort. Vi levererar ända fram till dörren och så här i Corona-tider hänger vi gärna din beställning på dörren om du vill undvika kontakt med oss. Betalar gör du via Swish.
Vill du beställa ett ex eller veta mer om vårt utbud så skicka ett PM på sociala medier till oss eller maila oss på dicemeeple@gmail.com