I Coup får inta rollen som intrigerande politiker vilka spelar ett högt (och dödligt) spel för att behålla makten och göra sig av med sina rivaler. Spelarna blir tilldelade två kort på vilka olika karaktärer med olika förmågor finns. Dessa kort är hemliga för resten av bordet. Blir en spelare av med båda sina kort är den ute ur spelet.

Det är nu upp till spelarna att använda sig av dessa karaktärskort för att skaffa sig så mycket pengar som möjligt som sedan kan användas för att finansiera en statskupp.Är man inte nöjd med karaktärerna man fått tilldelade till sig så är det fritt fram att ljuga och låtsats som man har ett annat kort på hand. Anar motspelarna oråd så har de rätt att kräva att den aktive spelaren visar sitt kort. Har den ljugit får den kassera kortet, har den talat sanning så får den anklagande spelaren saka ett kort.

Spelet fortsätter tills det endast finns en spelare kvar som utropas till vinnare!

Coup är ett socialt och snabbt spel där spelarna snabbt trillar av pinn allt eftersom statskupper, lönnmord eller felaktiga gissningar tar bort deras kort. Här gäller det att kunna behålla pokeransiktet samtidigt som man måste försöka gissa ut huruvida ens motspelare ljuger eller talar sanning.Omgångarna är ofta korta och omspelbarheten hög.Rekommenderas till förfesten eller som en uppvärmning på en spelkväll för att få igång alla deltagare.
********
Vi har Coup i vårt sortiment! Vi har även en rad andra roliga och intressanta spel. För att få mer info eller rekommendationer på spel maila oss på dicemeeple@gmail.com eller skicka ett PM till oss.Vi erbjuder gratis klimatsmart frakt inom Norrköpings kommun inom 24 timmar från att din beställning läggs.