Aldrig har väl ett spel lyckats pricka in ett högaktuellt ämne så bra som Pandemic. Dock är spelet inte sprunget ur den nuvarande Corona-situationen utan kom ut redan år 2008. Det har sedan dess blivit världens mest sålda samarbetsspel.

I Pandemic ska spelarna tillsammans bekämpa fyra olika pandemier. Spelarna får inta rollerna som experter inom CDC som alla har olika specialförmågor. Varje spelare har fyra handlingar per runda vilka ska användas till att flytta runt på en världskarta och stoppa smittorna från att spridas.
Smittorna representeras av färgade kuber som sakta (och ibland jättefort) växer i antal och sprider sig över kartan.Spelarna kan uppfinna botemedel genom att samla fem kort av samma färg och sedan ta sig till ett av deras smittskyddsinstitut (som kan byggas på olika ställen på kartan med en handling). När alla fyra botemedlen är uppfunna vinner man. Dock finns s.k epedemi-kort inblandade i kortleken man drar ifrån och när ett sådant kort dras accelererar pandemiernas spridning och spelet blir svårare att klara av.

Pandemic är ett samarbetsspel som är ganska svårt men väldigt roligt. Det är ingen slump att det blivit ett av världens mest sålda spel.Spelet funkar med barn från 8 års ålder. Reglerna är ganska enkla att förstå och man kommer snabbt in i spelet. Vi utlovar en svettig och nervkittlande spelkväll där man får göra sitt yttersta för att samarbeta om man ska kunna vinna över spelet. Och även om det bara är ett spel kan känslan att själv kunna spöa pandemier ge positiv energi i en för tillfälligt lite jobbig situation i världen.

*****************

Vi har Pandemic i vårt sortiment! Vi har även en rad andra roliga och intressanta spel. För att få mer info eller rekommendationer på spel maila oss på dicemeeple@gmail.com .Vi erbjuder gratis klimatsmart frakt inom Norrköpings kommun inom 24 timmar från att din beställning läggs.