I the Crew är spelarna medlemmar i besättningen ombord på en rymdfarkost. Tillsammans ska de utföra olika uppdrag med varierande svårighetsgrad för att nå fram till den nionde planeten. Dock är detta tema inte särskilt starkt alls och kunde lika gärna varit precis vad som helst.

Detta hindrar inte The Crew från att vara ett fantastiskt kul spel! I detta samarbets-kortspel gäller det för spelarna att lösa olika problem. Leken består av kort i fyra olika färger (rosa, grönt, blått och gult) numrerade mellan 1-9 samt speciella raketkort numrerade mellan 1-4.Genom att följa en loggbok presenteras spelargruppen inför en rad olika uppdrag som de ska lösa tillsammans.
Dessa problem löser man genom att vinna olika ”stick”, vilka fungerar precis som i kortspel som Chicago, där den som lägger högst numrerat kort i en viss färg vinner sticket. Vilken färg som sticken gäller slumpas fram genom att man drar kort från en uppdragslek.

Detta kanske inte låter så svårt men det finns två saker som gör spelet klurigare.
För det första så kommer varje uppdrag med vissa krav på hur sticken ska vinnas. Det kan vara i en speciell ordning, eller att en viss spelare inte får vinna ett enda stick eller att man måste vinna lika antal stick beroende hur man är placerad runt bordet.
För det andra är det förbjudet för spelarna att visa eller kommunicera vilka kort de har med ord. Som hjälpmedel för att kunna göra detta på något sätt har de en liten bricka som de kan placera ut på ett kort de lägger ner öppet på bordet för att visa om det är det högsta, det lägsta eller det enda kortet i den färgen de har på hand. I vissa uppdrag så får man inte ens använda detta hjälpmedel dock.

The Crew passar väldigt bra in på den gamla spelklyschan ”Lätt att lära sig, svårt att bemästra”. Reglerna är enkla och är man en van kortspelare kommer man förstå dom på nolltid. Men ju högre i nivå man kommer på uppdragen desto svårare blir det.
Spelet har en förmåga att engagera hela spelargruppen rejält och man vill oftast direkt ta sig an ett uppdrag igen när man misslyckats med det.
Spelet har blivit otroligt uppskattat sedan det släpptes och kan enkelt förgylla en hel kväll för spelarna. Och vi tycker det helt klart lever upp till hypen som funnits runt det!