Ticket to Ride är en av brädspelsbranschens mest kända titlar. Med flera miljoner sålda exemplar jorden över så har det med rätta börjat kallas ”det nya Monopol” (vilket nog menas med att det är känt, för Monopol leder stooooort i försäljningsstatistiken).

I Ticket to Ride ska spelarna bygga järnvägssträckor på en karta. Dessa linjer byggs genom att man spelar ett antal kort i en viss färg som man sparat på sig under tidigare rundor. Varje sträcka ger ett visst antal poäng direkt när man bygger dom, men det finns också hemliga uppdragskort som spelarna får ta vilka ger dom specifika sträckor att bygga och låter dom samla ännu mer poäng. Dock måste man vara lite försiktig med hur många uppdragskort man tar, för dessa ger en minuspoäng i slutet av spelet om man inte har slutfört dom.

TTR London och TTR New York är lite nyare kartor i TTR familjen. Båda är en mindre version av spelet vilket gör dom mer snabbspelade och lättare att överblicka för spelarna. Båda spelen har också egna små regler för att få lite extrapoäng vilket numera är standard för varje TTR-spel som kommer ut.

Ticket to Ride är det perfekta familjespelet där både barn och vuxna kan spela tillsammans och njuta av upplevelsen. Med dessa kartor får man ner speltiden från 45-60min till ca 15-20min vilket gör att det blir lättare att få till bordet då man behöver viga mindre tid till ett parti.
Kartorna är också mycket vackra med flera populärkulturella referenser gömda.

Har man varit sugen på att prova Ticket to Ride men kanske tvekat p.g.av spelets storlek, speltid eller pris så är dessa spel perfekta att börja med.
Det är ingen slump att Ticket to Ride är ett av världens mest sålda spelserier och vi garanterar en riktigt trevlig upplevelse för hela familjen!

**********************

Vi har Ticket to Ride i vårt sortiment! Vi har även en rad andra roliga och intressanta spel. För att handla, få mer info eller rekommendationer på spel mejla oss på dicemeeple@gmail.com eller skicka ett PM till oss.
Vi erbjuder gratis klimatsmart frakt inom Norrköpings kommun inom 24 timmar från att din beställning läggs.