En kul sak med de moderna brädspelen är att det väldigt ofta släpps expansioner till dom efter att de varit ute på marknaden ett tag. Så istället för att köpa ett nytt spel och behöva lära sig reglerna till det köper man man alltså en utbyggnad till ett man redan äger. Dessa expansioner kan innehålla nya regler som fixar kända problem som spelare har påpekat, de kan innehålla nya kort/pjäser/resurser som balanserar spelets olika fraktioner, de kan innehålla nya spelplaner och uppdrag etc. Men nästan säkert gör de spelet ännu bättre!

Vi tycker spelexpansioner är en kanonidé! De förlänger spelglädjen för spelarna, speciellt när man kanske har spelat ett visst spel väldigt mycket och börjat tröttna lite på det.
De kan utmana spelarna och tvinga dom till att tänka om sina strategier som de kanske har spelat med under lång tid.
Och absolut viktigast av allt: Det går oftast att gömma expansioner i grundsetet så att inga spår syns av ens spelinköp! Och när frågan från ens bättre hälft eller förälder kommer om man ”har köpt ännu ett nytt spel??!” så är det tekniskt sätt inte en lögn att svara ”Nej”.

Vi tar ständigt in nya spel och expansioner till butiken. Just nu har vi expansioner till Targi, Terraforming Mars (flera olika), Empires of the North, Quacks of Quedlinburg, Stone Age samt 7 Wonders Duel inne.

Är du sugen på att expandera upplevelsen på ditt favoritspel? Hör av dig till oss via PM eller till dicemeeple@gmail.com så hjälper vi dig!