Paladins of the West Kingdom är det andra spelet i en serie av tre. I spelet får spelarna ikläda sig rollen som adelspersoner som ska försöka bygga upp och försvara sitt land mot hot hotande barbarer. Detta gör de genom att att skicka ut munkar som ska frälsa hedningar, bygga utposter på landsbygden, bygga murar för att förstärka försvaret samt ha ihjäl eller rekrytera olika karaktärer ur horderna som hotar landet.
Till sin hjälp att klara av alla uppdrag har man Paladin-kort som ger en olika kombinationer av arbetare varje runda. Det gäller och välja rätt kort varje runda för att få rätt arbetare till de projekt man vill göra.

Spelet är ett s.k. worker placement spel där man placerar ut sina arbetare på olika platser på sitt bräde för att få göra vissa handlingar.
Varje spelare har tre olika karaktärsdrag, styrka, tro och inflytande, som de försöker höja med de olika handlingarna på sina bräden. Ju högre ett karaktärsdrag blir desto mer poäng ger det i spelets slutskede.
Landets kung ger även ut vissa dekret som man ska uppfylla för att få extra poäng.

Paladins är ett väldigt snyggt spel med en speciell design visuellt.
Det är också ett väldigt taktiskt spel där du som spelare verkligen får fundera rejält varje runda på vilka kort du ska välja, i vilken ordning du ska göra dina handlingar och hur du ska kunna maximera antalet poäng. Det är mycket att hålla reda på under spelets gång och vi rekommenderar att man kanske börjar med något lättare spel om man är ny i hobbyn.
För vana brädspelare som vill ha en utmaning är spelet fantastiskt kul. Det funkar bra på två, tre och fyra spelare och är mycket engagerande och utmanande.

**********

Vi har Paladins of the West Kingdom i vårt sortiment. Vi har även en massa andra roliga spel som passar alla olika nivåer och smaker.
Vill du handla spel av oss kan du PM:a oss på sociala medier eller mejla oss på dicemeeple@gmail.com
Vi erbjuder gratis, klimatsmart frakt till alla kunder inom Norrköpings kommun.