Set är ett snabbspelat kortspel där spelarnas snabbtänkthet och förmåga att se mönster verkligen utmanas.
På spelkorten finns figurer med olika färger, former, antal och fyllning. 12 av dessa läggs upp i ett rutmönster på bordet och spelet kan börja.

Nu ska spelarna hitta ett set av tre kort som antingen har en egenskap gemensamt, men inte fler! Det kan t.ex. vara att alla tre figurerna på korten har samma färg, men sedan är olika antal, har olika form och har olika fyllning.
Det går också att försöka hitta ett set genom att identifiera tre kort där samtliga egenskaper är helt olika.

När man hittat ett set utropar man ”Set!!” och tar till sig korten. Tre nya kort läggs nu ut i rutmönstret och spelet fortsätter.

Ropar man ”Set!!” utan att faktiskt ha hittat ett set får man som uppfyller kriterierna så får man slänga ett av sina tidigare vunna set av kort.
Spelet fortsätter tills kortleken har gåtts igenom. Den med mest insamlade set av kort i slutet vinner.

Set är ett regelmässigt enkelt spel som går fort att både komma in i och spela igenom. Det är dock utmanade då spelarna måste försöka identifiera liknande egenskaper på korten innan deras motspelare gör det. Så det krävs att hålla vaksamheten och koncentrationen uppe under stress! Spelet funkar för både barn och vuxna och är mycket roligt. Som alltid med spel som sätter lite press på en kan spelarnas känslor svalla mellan frustration till lycka på väldigt kort tid!

*********************************************

Vi har Set i vårt sortiment! Du kan antingen beställa det av oss via mail på dicemeeple@gmail.com eller via PM på Instagram eller Facebook. Vi erbjuder gratis, klimatsmart frakt inom hela Norrköpings Kommun.

Du kan också titta förbi vår Pop-up butik i Lindén Köpcentrum den 2-3/10! Där kan vi även ha en regelgenomgång med dig så att du har superkoll på reglerna inför ditt första spel. Välkommen!

Kan du hitta ett set?