Då Covid-pandemin tyvärr ser ut att även stoppa årets upplaga av Sveriges mest fantastiska konvent LinCon har Dice & Meeple teamat upp med en rad olika arrangörer för att presentera:

ReservCon 2021 (I väntan på ett bättre namn).

Konventet kommer och gå av stapeln samma datum som LinCon ursprungligen skulle ha hållits, alltså den 13-15:e Maj.

Vi kommer ha flertalet fasta arrangemang inom brädspel och figurspel som kommer presenteras löpande.

Konventet kommer hållas i Primate Lounges lokaler på Butängsgatan 44 i Norrköping.

Kostnaden för konventet blir 100kr för en dag, 150kr för 2 dagar samt 200kr för 3 dagar.

För att göra hela arrangemanget så Corona-säkert som möjligt kommer max 50 deltagare per dag tillåtas. Bokning måste ske på förhand och inga insläpp av ej anmälda deltagare kommer göras.
Vi kommer även tillhandahålla handsprit och masker i samtliga rum i lokalerna, regelbundet sprita av ytor och dörrhandtag samt ha en separat in och utgång för att undvika trängsel vid entrén.

Anmälan görs via mail till dicemeeple@gmail.com
Specificera vilken eller vilka dagar ni vill anmäla er till i mailet.

För långväga gäster kan vi rekommendera boende på närliggande Hotell Nordic eller Centralstationens vandrarhem

Det kommer serveras lättare förtäring och finnas en kiosk på konventet. Det finns också flertalet närliggande restauranger för den som vill ha en mer stabil måltid.

Arrangemang:

Mythos & More (Tors-Lör)
Konventsveteranerna bakom det populära brädspelsrummet Mythos & More kommer finnas på plats under konventets samtliga dagar och erbjuda tematiska brädspel med fantastiska custombyggda spelplaner som förhöjer spelupplevelsen. Det kommer erbjudas partier av Blood Rage, Rising Sun, Monumental, Wildlands och mycket mer.

Tiny Epic Wargaming (Torsdag-Fredag)

Kom och testa på alla de klassiska GW-spelen i pocketformat!
Tiny Epic wargaming erbjuder minivarianter av Epic:Armageddon, Warmaster, Warhammer Fantasy Battle 6th edition och 40K 2nd edition.
De vanliga borden på 120x180cm har halverats till spelytor på 60x90cm och modeller och terräng har anpassats till storleken på bordet.
Kom och testa hur en mer kompakt variant av dina favoritspel kan funka.

Tiny Epic Wargaming – Half the size, twice the fun!

Speldjävlar anordnar Krigsrummet (Fre-Lör)

Är du också sugen på att mäta dig med poddvärldens kaxigaste puckon? Har du också funderat över exakt hur usel David egentligen är? Vi har plockat fram måttband och linjal och boxningssäckar finns tillgängliga för den som behöver avreagera sig.
Vi kommer att lira Twilight imperium 4: Prophecy of kings samt Game of thrones: Mother of dragons samt en av kvällarna det givna Secret Hitler. Inget konvent utan Hitler, det är sen gammalt!
Vi återkommer närmare konventet kring exakta tider för arrangemangen men vi siktar på att ha Secret Hitler på Fredag kväll samt att ha ett supermaffigt TI4 med 8 spelare på Lördagen!

Viking Games anordnar 40K-turnering: ReserveCon – ITC (Fre-Lör)

När: Fredagen 14 maj 10:00-22:00 & lördagen 15 maj 10:00-18:00 (kvartsfinal, semifinal & final)
Max antal spelare: 14st
Sista anmälningsdag: Söndag 9 maj
Kostnad: – Swisha till 0703526583 (märka betalningen ”40K”) 1. 100kr för en dag 2. 150kr för två dagar 3. 200kr för tre dagar – Din plats är säkrad när anmälningsavgiften är betald.
Anmälan är bindande, återbetalas ej
Vad ingår i anmälningsavgiften: Inträde fredag & lördag – Priser

Inskickad lista: – Senast söndag den 9 maj skall listan vara registrerad i BCP appen: https://www.bestcoastpairings.com/event/y65tmwvl

Lokal: – Primate Lounge Norrköping MMA, BJJ, Thaiboxning & Gym 070-352 65 83 https://goo.gl/maps/AKb3npmvkNEzWjnJ6

Regler: – 9th edition GT 2020 Mission Pack – 2000 poäng

Fredagen 14 maj: – 3 matcher (missions läggs ut i BCP appen onsdag 12 maj) Lördag 15 maj: – Top 6 spelare går vidare – Kvartsfinal – Semifinal – Final – Missions presenteras på finaldagen